Lidt af hver og hverdagsbilleder

Nu har mine forældre været her i en uges tid. Det er skønt med besøg af dem og kunne give en krammer og være sammen i et par uger. Og kufferten var fyldt med ting fra Danmark som vi ikke kan få fat i herovre, samt gaver fra venner og søster og Lasse i Danmark.

Sjovt at vise det hele frem herovre, kan mærke at jeg allerede har vænnet mig til mange ting som jeg i starten sprang mig i øjnene, med tiden bliver man blind for de forskelle der er. Nogle vil jeg nok aldrig vænne mig til.Drengene har sovet på madrasser på gulvet indtil videre, planen var at købe senge herovre men deres standartmål er ikke som de europæiske (heller ikke i IKEA) de bruger Queen og King size. Så dejligt at få en morfar på besøg som lige flækker 2 senge sammen til børnebørnene.


Lidt hverdags billeder adopteret fra mine forældres kamera


       

      

             

Tur til New York alle mand og damer.

Vi rendte ind i en demonstration imod Trump og hans modstand imod homoseksuelle.

Gåtur på High Linen

Og burger på The spottet pig (en engelsk gastro pub med 1 Michelin stjerne), som, efter vores mening, har byens bedste burger og fritter.


Super Bowl

Den helt store hype i denne uge var Super bowl. Vi var som altid med på de lokale traditioner, så vi købte fastfood i form af kyllingevinger mm fra Kentucky fried chicken og  drak Budwiser og masser sodavand.

Jeg har nu helt styr på reglerne i en for mig ny sport, mega spændende kamp med en overraskende sejr til Patriots i forlænget spilletid. De var langt bagud til at starte med. Har også fundet ud af hvem ham helten Tom Brady (og hans smukke model kæreste) er. Men det har i nok læst om derhjemme også, det fylder mere og mere i de danske medier efterhånden.

Vi (mine forældre og mig) har været en tur i Liberty State park som ligger i Jersey City på den anden side af Hudson floden fra Manhatten. Der er fantastisk udsigt til Manhattan, frihedgudinden &  Ellis Island (hvor 12 millioner emigranterne kom ind med bådene fra Europa 1892-1936). Vildt at se, og forestille sig folk ankomme med skib med kun en kuffert og drømmen om et nyt og bedre liv i Guds egen land. Der er vi kommet hertil på en anden og rarere måde i mine øjne.

Vi havde 15 grader og fuld sol som i kan se på billederne.  Skønt med sol på næsen og forårsfornemmelser.

Godt vi nød det, for dagen efter var der – 5 grader og sne. Helt bestem 15 cm. sne faldt der fra sen nat til middagstid og det betyder her i landet at der er sne fridag da skolen lukker. Der er sat 2 sne fridage af om året, hvis de ikke bliver brugt får børnene fri på en andet tidspunkt i løbet af året, hvis der bliver brugt for mange bliver der ædt en luns af påskeferien. 

Så dagen har stået på sneboldkamp, gåture, snerydning og varm cacao og lækre kager som Tavs kom med efter arbejde, han var næsten alene hjemme på kontoret. Der varmes virkelig op til Valentines dag (d. 14. Feb) i butikkerne herovre. 

5 meninger om “Lidt af hver og hverdagsbilleder”

 1. Kære alle 5!
  Tusind tak for jeres fødselsdagsgave dem blev jeg meget glade for og det var dejligt at tale med jer alle 5 over Skype. Jeg havde en dejlig 70 års fødselsdag dag og havde venner og familie på besøg(desværre ikke jer 5 i New Jersey). Jeg fik mange dejlige gaver, men den bedste var dog at få et vide at Mikkel og Mie venter deres første barn til August.
  Det er spændende og dejligt at høre og de dine detaljerede beskrivelser “from over there” Tine.
  Jeg flipper helt ud, som du/I nok tænker når jeg ser udvalget af alle de færdiglavede retter, mayoér etc. Ikke så underligt at mange er overvægtige i USA og at de hjemmesider(både amerikanske, engelske , danske og svenske) hjemmesider jeg frekventerer om sundhed, kost herunder LOW Carb High Fat, hele tiden skriver om at spise ” real food” for at holde sig sunde og slanke(underforstået holde et stabilt lavt blodsukker og insulinniveau samt ikke bruge for meget usundt fedt, men kun sundt fedt som olivenolie, smør og kokosolie). Det er jo faktisk ikke noget nyt for vores familie ( og andre danske familier for den sags skyld) for i Danmark spiser mange flere vel mad som de selv laver fra bunden end i USA eller tager jeg helt fejl???
  Iøvrigt fik jeg to dejlige amerikanske kogebøger: “Fanny Farmers Cook book” og “Laurels Kitchen, Bread Book” af Amerikanske Peace Corps Volunteers i Nepal da vi var der første gang i 1990. Dem har jeg brugt meget, også i Danmark, og du kan måske henvise den kassedame, der ikke ved hvordan man bager brød til en af disse bøger. MEN! Du og Tavs er jo selv superdygtige til at lave brød og dejlig mad, så måske videregive jeres til jeres naboer, eller Du Tine kan måske bruge tiden tiden på at skrive en: “Danish Cookbook with recipies with real food”. Jeg vil gerne da meget gerne hjælpe dig med flere af mine opskrifter.
  Knud har været i Nepal i 12 dage og kom hjem aftenen før min fødselsdag med en dundrende influenza med forkølelse og hørenedsættelse. Knud er først nu ved at være rask igen og vi forbereder, og glæder, os til vores tur til New Zealand. Vi rejser den 25. februar og er hjemme igen den 21. marts, men kan holde kontakt med familie og venner vi internettet.
  Hils alle ungerne og Frank og Bente og hav en rigtig god tur til Vermont den 16. februar.
  Mange kærlige tanker til Jer alle fra mor/Marianne/farmor og Knud

  1. Hej Marianne og Knud.
   Hvor skønt at du have en god fødselsdag ville ønske vi kunne have været der, jeg drømmer om at have en knap så man kan trylle sig hjem ved at trykke på, så ville vi havde brugt den der.
   Ja, det er tankevækkende med mad, økonomi, viden og konsekvensen af ikke at have råd til eller viden om gode og sunde råvarer. Ja, en ordenligt kogebog er ikke nogen dårlig ide, specielt ifht brød, det virker nu som om der er mange gode kogebøger i supermarkedet og boghandelerne, dog handler en del om diæter syntes jeg, men whole food og smart eating er også en del omtalt.
   Rigtig god tur til New Zealand, det bliver et rigtigt eventyr for jer. Det glæder vi os til at høre om. Godt Knud nåede at blive rask.
   Mange hilsner fra os alle. Tavs er i Mexico, kommer hjem i morgen aften, han når at være i 2 forskellige byer (i hver sin ende af landet), og han får set en masse spændende ting og mødt nogle af sine kolleger og samarbejds parter.

   Kram Tine

   1. Kære Tine! Vi sidder nu på en campingplads et stykke udenfor alfarvej på sydøen i New Zealand et stykke før vestkystbyen Greymouth. Vi har haft dejlige dage med spektakulære oplevelser og mødt søde og imødekommende mennesker(Kivi’er). I dag var vi på besøg i en lokal pub der ligger ved siden af campingpladsen(det har vi ikke set før), og mødte lokale folk som efter arbejde fik en meget stor øl(eller 2), og mad til at tage med hjem. Det er nogle ret specielle typer af folk vi mødte på denne lokale pub, måske lidt som folk i USA der bor langt ude i øde egne. De virkede til at have et liv med hårdt manuelt arbejde i skoven eller på vejene for at tjene til dagen og vejen(minder mig lidt om en gammel tegneserie om Klaus Kludder). I morgen tager vi videre sydpå her på sydøen for at se glecheren Franz Josef der munder ud tæt på regnskoven. Det er dejligt at køre rundt i campingvogn. Indtil nu er det Knud der har kørt de ca. 2000km vi har kørt, han har hurtigt vænnet sig til automatgear, smalle bjergveje og venstrekørsel. Jeg må dog snart prøve at overtage rattet for at aflaste Knud, da det er belastende at køre på disse snoede bjergveje. Her er ubeskrivelig smukt i New Zealand, en tur hertil for jer 5 kan anbefales. Kan i nu have det godt allesammen. Hils børnene og Tavs fra os. Kærlig hilsen fra Marianne og Knud

    1. Hej Marianne.
     Dejligt at høre fra jer i New Zealand. Det lyder som om i får set en masse af den store ø og får kigget på lokal befolkiningen, sjovt at se hvordan hverdagen og rutinerne er andre steder i verden. Jeg kan godt forestille mig at man lige skal vænne sig til at køre i venstre side af vejen, det er jeg sikker på du mestre med bravour.
     Du kan evt skrive til mig på mail: granskov@hotmail.com da kommentarerne her på siden er offentlige og alle kan læse med, ikke at vi skriver hemmeligheder, men bare lige så du ved det.
     Hils Knus mange gange.
     Vi skypes ved når i kommer hjem, det er ikke så nemt lige nu da i er ca. 16 timer foran os.
     Kram Tine

    2. Hej Lene
     Skønt at du kan lide det jeg skriver, det er jeg glad for. Hygger mig med at lave det og få lidt ned på skrift omkring hverdagen herovre og samfundet som på mange måder er anderledes end det jeg er vant til, det er sjovt at prøve at bo et andet sted og komme lidt ind under overfladen.
     Hils omkring dig.
     Kram Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *