Back to school og hverdag

Så er skolen startet igen efter de 11 ugers sommerferie. Børnene går fortsat på henholdsvis McKinley Elementary School (August I 5. klasse), Edison Middel School (Mikkel I 8. klasse) og Westfield High School (Amalie I 10 klasse eller Sophomore. De alle 3 er  glade og tilfredse. August har fået ny klasselære som man altid gør I elementary school, og de tre 4. klasser er blevet blandet, så han går ca I klasse med 1/3 af den klasse han gik I sidste år.

De første 3 uger af skoleåret er der en del jødiske helligdage (yom kippur og rosh hashanah), efter signede fordi der her I New Jersey er en ret stor del jødiske beboere og der er gået politik i den da der er en del stemmer at hente på at holde lukket på de nævnte helligdage. Det er ikke hele landet eller alle steder I New Jersey der har fri på disse dage, det variere fra skoledistrikt til skoledistrikt.

Som vanligt har der været back to school night, hvor vi forældre er i skole et par timer en aften og følger børnenes skoleskema, Vi har ca. 7 minutter pr lektion i klassen med klassens forældre og læreren. Det er altid spændende at møde lærerne og høre om deres visioner og undervisning, så kan man nemmere tale med børnene om hvordan de forskellig fag er og hvordan lærerne underviser.

Yoga skole

Jeg er også begyndt I skole. Jeg vil over de næste 4 måneder uddanne mig til yoga instruktør. Det er en 200 timers uddannelse (2 dage om ugen I dagtimerne), da den er international certificeret vil jeg kunne bruge den I Danmark. Det er super spændende og egentligt ret dejligt at få noget fagligt input efter 1 ½ år uden patienter (jeg har dog læst en del fag materiale og været på små kurser).

Her er mine yoga klasse kammerater (og lidt gæster på billedet også).

Der studeres flittigt.

Meget af undervisningen er praktisk. Så der er ofte yoga prøvekaniner (i form af veninder, Tavs og børnene) på besøg hjemme på Clarence street som jeg øver min instruktør rolle på, det er mest det med at få sagt alle de nye ord på engelsk og med at finde de rette udtryk for beskrivelse af de forskellige stillinger mm. Det er sjovt som der stadig er nuancer i sproget som jeg ikke helt ved nok om.

Der har også været et par besøg her I september.

Kirstine (som jeg har 43 års venskabs jubilæum med i år. Hvor er vi heldige)  var til modeuge i N.Y og som vi plejer mødtes vi og var i Koreansk spa og ude at spise god mad. Her er vi på rooftop bar i SOHO.

Tavs´s far, Jais, havde vi glæde af I en uges tid, det var dejligt at se ham igen. Vi fik set en masse fodbold, da børnenes sæson er startet igen, og de er vilde med det.

Vi havde nogle meget varme dage med 3 cifrede tal på termometret. 100 grader fahrenheit svaret til 37,3 grader celcius. Vi var oppe på de 42 et par dage. Det var lunt og så sætter man pris på sin aircondition og ture til stranden.

Min dejlige højskole veninde, Louise, har jeg haft på besøg en uge. Det var pragtfuld at få snakket igennem, dyrket yoga, spist god mad (på Nix), været på stranden, på rooftop bar og bl.a set New York fra oven i One World Trade Center (som med sine over 500 m er Nord Amerikas høejste). Jeg nyder sådan at have tid til de gæster der kommer forbi, og det er som altid sjovt at opleve tingene lidt på ny igennem gæsternes øjne, jeg kan mærke at mange ting som undrede mig I begyndelsen er blevet hverdag og ikke noget som jeg bemærker længere.

Louise og jeg ser normalt hinanden ca 2 gange om året I København hvor vi spiser en god middag. Så det at have en hel uge sammen er jo virkelig luksus og det nød vi, det bliver måske først når vi bliver gamle at vi igen har så lang tid sammen. Det at flytte kan føre mange gode ting med sig.

Lidt New York billeder fra Louise´s og min tur.

Frokost med Rikke (kollega) på Cosme, en rigtig god mexicansk restaurant nær Union Square I N.Y. Godt at høre lidt nyt fra jobbet, selvom der desværre er varslet store besparelser igen.

Min onkel Erik og Bodil kom forbi til middag. Snakken gik lystigt og Tavs og ham fik losset dæk på de forskellige køretøjer.

Drake koncert

Børnene har fået lov at vælge en kunstner de gerne ville til koncert med. Deres fælles valg blev en af de største navne inden for hip hop, Drake. Vi så ham I Madison Square garden som er et fantastisk spillested midt på Manhattan.

Koncerten var fantastisk er de enige om, der var total udsolgt og publikum var meget tændte. Selv scene showet var imponerende med et gulv lavet af skærme med billeder der passede til sangene.

Der kom en flyvende Ferrari igennem salen, en meget naturtro ballon.

Valg om lidt

Midtvejsvalget sætter sine spor I forhaverne og ikke mindst i pressen og reklamer og folk der stemmer dørklokker, samt de fleste skuespillere og sangere der også husker dig på at stemme og på hvem.

Det bliver meget spændende at følge, og se hvem befolkningen sætter kryds ved. Det er valg til kongressen, så nu må vi se om republikanerne fortsætter med at have flertal I repræsentanternes hus og senatet.

Trump fylder fortsat meget I medierne, det gælder nok I det meste af verden, og det bliver mere og mere vanvittigt at følge hans udtalelser samt at høre fra de forskellige tidligere medarbejdere der udgiver bøger osv. Det er stadig et stort tabu imellem mange amerikanere at tale politik da forskellen imellem partierne er så stor lige nu. Mange er flove over præsidenten, især kvinderne, da der kommer flere og flere sager hvor mænd med magt misbruger denne og det har tilsyneladende stået på I generationer, ikke kun på politisk plan, men generelt har der været, og er der fortsat mange sager om sexchikane og voldtægt. Kvinderne kæmper lige nu en kamp imod den kultur. Jeg læste forleden dag en undersøgelser som viser at ca. 20 % (!!!) af de kvindelige studerende på college har været udsat for voldtægt. Det er jo et helt urimeligt højt tal, så der er da virkelig noget at kæmpe for og en kultur der skal ændres.

Halloween på vej

I slutningen af måneden er der halloween og det begynder at kunne ses I gadebilledet. Det vælter igen frem med skeletter og græskar i forhaverne. Her er halloween latte art I græskar stil.

2 meninger om “Back to school og hverdag”

 1. Hejsa
  Først og fremmest tak for en meget velskrevet og interessant blog. Vi er en familie som højt sandsynlig skal flytte til New York juli 2019. Min mand skal arbejde i Tribecca, så vi er nu ved at undersøge gode public Schools i diverse boligområder i New Jersey area. Vores børn er 7 år (pige) og 11 år (dreng) når vi skal afsted. Hvis det er muligt vil jeg meget gerne stille dig et hav af spørgsmål omkring livet i NJ. På forhånd tak. Eva Vesterdal Sørensen, Vanløse

  1. Hej Eva
   Ser først din besked nu. Godt du fik fat i mig på mailen i stedet.
   Super hyggeligt at have jer på besøg, jeg håber i havde en god dag på bolig opdagelse i Brooklyn.
   Kram Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *