skiferier, besøg og vejret

Vi elsker alle 5 at stå på ski og børnene har lært at have styr på brædderne siden de var små. Nu er der ikke brug for skiskole (måske en enkelt time i ny og næ) mere, og vi kan stå ned af pisterne i samlet flok.

I fridagene omkring President’s Day kørte vi 2 timer nord til Hunter Mountain i New York State. Det har været lidt lunt op til ferien så det var ikke så meget sne på bjergene med massere kunstsne på pisterne og frost imens vi var der. Børnene besluttede sig for at lære at stå på snowboard, og efter 2 dage hvor de faldt og fik tæsk af ski bakken, så kan de nu stå ned af pisterne uden at falde hele tiden. Drengene er klar til at blive snowboardere fra nu af, Amalie er fortsat mest vild med skiene. Tavs og jeg er vist begge vild med både ski og snowboard.

Besøg af søster Mette, Lasse og mine forældre.  Skønt at være samlet igen. Lasses første besøg hos os.

Lasse betragter August som øver sig på Cello

Løbemakker
Overnatning på Williamsburg hotel med søster.
På rooftop bar i Williamsburg med smuk solnedgang over Manhattan
Vi blev stoppet på gaden til interwiev til CBS om streetart i Bushwick.
Til koncert på Brooklyn Bowl ( hvor man både kan høre musik og bowle og spise mad). Dejligt sted.

Med mine forældre på besøg der længes efter at passe børnene, blev der mulighed for en kæreste skitur for Tavs og mig. Vi har lige være 3 dage i Colorado (5 timers flytur vestpå) og stå på snowboard i Winter Park som ligger i Rocky Mountains. Højeste bjergtinde vi stod på var 3680 m. Udsigten var fantastisk og der lå 1,5 m sne. Antallet af pister er 144 så der er nok at vælge imellem og meget få mennesker da det var i hverdagene. Der var fantastisk mad at mæske sig i på restauranterne og virkelig brede pister og bowler at stå i. Fredag aften tog vi en lift til toppen (og retur) og spiste aftensmad på Sunset restaurant, skøn oplevelse.

Lidt af hvert fra dec og januar.

På Pinball museum i Asbury park. Der er flippermaskiner tilbage fra 1950 og til i dag. Alle maskinerne er gratis at prøve når man har betalt indgang.
Der er klatrevæg til børnene i det fitness center hvor jeg går, det er altid hyggeligt at komme forbi en lørdag og stryge til tops på væggen.
På MAD (museum of art and design) hvor der var udstilling om/med lyd, her udforsker børnene et værk af træ som man kan spille på ved at røre de forskellige mørke sorter.

Vi spiste efterfølgende 1 års jubilæums middag på Robert på toppen af museet med udsigt til central park. Der er en vidunderlig udsigt, flot indretning og god mad.

Vejret

Der er 2500 timers solskin om året i New Jersey og 1500 timer i Danmark, så kan jeg bedre forstå at jeg syntes solen skinner noget mere her. Der falder dog mere regn, så af og til har vi en dag eller 2 med heldagsregn.

Temperaturen veksler nogle gange med 20 grader fra den ene dag til den anden, det giver nogle storme, som den vi havde i sidste uge, hvor el-master vælter og strømmen går. Vi har dog endnu ikke oplevet orkaner eller voldsomme snestorme, som der af og til kan være. Sidste store storm var Katrina i 2005 hvor byen var uden strøm i en uges tid.

Nu har vi lige haft en snowstorm (det kaldes det når der sner meget, også selvom der ikke er blæst involveret) og skolerne har været lukket i 2 dage. Der faldt ca. 40 cm. Sne på 6 timer og som vi oplevede i Danmark for nogle år siden, så fik det træerne til at knække under den tunge sne. Her er jo elmaster og ledninger langs stort set alle veje (lige der er usa lidt bagud), så træerne hev dem med sig i faldet. For første gang nogensinde oplevede vi at det lynede og tordnede imens det sneede.

Mange veje har været lukket i flere dage og en del huse uden strøm, vi har ikke mistet strømmen i vores hus.

 

2 meninger om “skiferier, besøg og vejret”

    1. Godt du stadig følger med, prøver at få skrevet ca. 1x om måneden, lige for tiden kommer der en del nye posts som du kan se. Håber i har det godt og at du er glad for dit nye job. Blev Jens glad for soveposen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *