Thanksgiving og ugly chrismas sweaters mm.

Der er ikke noget som gode snakke og oplevelser med en af sine bedste veninder. Her er lidt billeder fra Sara´s besøg hos os.

Min første teateroplevelse på Broadway; Beautiful. Den handler om sangerinden Carol Kings liv, og var rigtig god, utroligt at skuespillerne kan hive sig selv op til at levere sådan en præstation hver dag.

Efteråret er over os og der er massere af blade overalt, specielt ser de ud med alle de bunker af blade som bliver revet sammen og lagt i siden af vejen indtil de i slutningen af november bliver hentet af en stol lastbil fra kommunen som suger det hele op og kører det til genbrugspladsen. Smart nok, men det fylder og minder lidt om vinter hvor der ligger store bunker sne og blokere for parkering på vejene.

Movie night på August skole. Vi så filmen “Nutt job 2” i gymnastik salen sammen med ca. 300 andre børn og forældre fra McKinley school. Endnu et tiltag for at samle penge ind til skolen, entree var 3 dollars og pizza 2 dollars. En hyggelig aften, hvor mange børn ankom i nat tøj og med soveposer at putte i.

Mine svigerforældre Jais og Helle har lige været på besøg. Her er vi på tur i Harlem som bød på helt andre ting end jeg ventede, der var slet ikke så slidt og slum agtigt som jeg havde forestillet mig. Vi så b.la Hamiltons Hus (der regnes som en af USA´s stiftere da han  var med til at skrive uafhængighedserklæringen sammen med G. Washington ) og Apollo Theater som har fostret utallige afro amerikanske sangere, mange har fået deres gennembrud ved åben mikrofon aftener.

Vi var også en tur på min yndlings strand, der så vi 14 sæler ligge og hænge ud på en sandø, de var tykkere og mere lyse i skindet end dem jeg kender fra de danske farvande, mindede mere om de grøndlandske sæler

Jais og Helle var også sammen med os på Thanksgivings day (der var 2 fridage fra skole pga højtiden). En stolt tradition for amerikanerne, for mange større end jul, alle børnene er hjemme fra college. Vi forsøger i vanlig stil at hænge i med de lokale specialiteter, jeg har fået opskrifter af mine rutinerede amerikanske  husmor bekendte. Her er vores pragteksemplar af en kalkun, 5 kg var dens kampvægt. Den blev rigtig god, kun brysterne var lettere tørre, hvilket var bedre end forventet da mine oplevelser med Kalkun generelt er lidt uheldige. Der blev også virkelig kælet for den som i kan se på billede dokumentationen her.

Som tilbehør fik vi kartoffelmos (ikke af søde kartofler som man ellers normalt gør), hjemmelavet cranberry sauce (kold tranebærsov, virkelig lækkert, det må vi også have til jul…minder meget om det svenske Lingonsylt som jeg holder meget af), appelsin salat og brun sovs selvfølgelig. Tror vi vil holde fast i den tradition når vi er tilbage i danmark igen.

Her er Augusts livagtige og naturtro eksemplar af en kartoffelmos vulkan med brun lava sovs. Billedet blev sendt til skoleinspektøren på hans skole, som nu har lavet en planche med alle de flotte vulkaner som skolens børn, på hans opfordring, har foreviget og sendt til ham fra thanksgiving.

Amalie bagte chokolade med marengs pie (normal er det pumpkin pie, men det er vi ikke blevet overbevist om er en god ide endnu) . Den blev mega lækker.

Så slap vi heldigvis for at købe sådan en kalkun kage som denne.

Black Friday

Vi kastede os ud i black friday for at opleve hysteriet og spare nogle penge på julegaver, for der er en del at spare. Folk stod her i kø foran Target, der var politi på stedet for at opretholde lov og orden og undgå håndgemæng. Det startede allerede kl. 17 på thanksgiving og mange steder holdt åben hele natten, der var kø og nedtælling og hujen og klappen, men det gik stille og rolig og folk læssede godt i vognene må man sige, der kunne vi slet ikke være med.

Julestemning

Julen er i den grad ved at gøre sit indtog i butikkerne, her i form af vanvittige julekugler (ja, jeg havde svært ved at vælge og købte disse med hjem og lidt flere…).

Så er der kommet en masse julesweatre på bøjlerne. Det er åbenbart noget der bliver gjort meget ud af, nogle med lys og andre med lyd,  i skolerne og på arbejdspladserne er der en dag eller to hvor alle tager der ugly christmas sweater på. Jeg er spændt på at se Tavs i sådan en……

Og Macy har julepyntet deres udstillingvindue.

Der er i øjeblikket en nedtælling i gang til Lars, Thea, Anker, Kaj, Olga og Alma kommer på besøg 19. december og holder jul og nytår hos os.

Jeg måtte en tur til IKEA for at finde et lys der kunne skrives på til kalenderlys, det er som om at de fleste lys jeg har kunnet finde er med duft og hældt på glas.

Min elskede Summerbird chokoladekalender med 2 stykker luksus bag hver låge, måske kommer jeg til at spise begge 2 selv indimellem. Undskyld Tavs.

Tørresnor med en lille slikting i posen fra danmark hver dag.

Nu er det anden gang vi holder jul i Westfield og sjovt at kunne pynte op igen, nu hvor tingene nærmest har deres faste plads.

Julen er en stor oppyntningsfest i forhaverne her i byen (det kommer der billeder af når det rigtig tager fart med dekorationerne), men i skolen er det ikke lige så stort og hyggeligt som i Danmark, jeg tror det er fordi der er så mange forskellige religioner og ikke alle fejre jul. Så vi holder fat i det hyggelige her i huset og vil følge den danske julekalender i fjernsynet og lave en masse julebagværk.

New York stemning. 

Washington square park hvor der altid er en hyggelig stemning og musikere der spiller og lidt små demostrationer i gang

Der er altid lækre biler at beundre.

Impire state building forsvinder i skyerne.

Mikkel har fået en Award for at være så dygtig og positiv i skolen og på den måde understøtte skolens ånd. 3 gange om året indstiller lærerne  elever til denne pris. Mikkels matematik lære havde indstillet ham.  Vi var på pletten i skolens kantine morgen og overvære overrækkelsen, der fulgte et lille gavekort til kantinen med som præmie.

Mikkel bliver meget motiveret af det meget amerikanske system med karakterer og test mange gange om ugen, det er nemt for ham at følge med i hvordan han klarer det og det tænder hans konkurrence gen.

2 meninger om “Thanksgiving og ugly chrismas sweaters mm.”

 1. Hov, det er da vist en gammel post, der er blevet genoptrykt 🙂

  Jeg nyder ellers at følge med fra sidelinjen (især i bevidsthed om, at jeg snart skal samme tur…) så skriv endelig videre!

  1. Hej Maria
   Hvor dejligt at høre at du føler med fra Danmark.
   Har lige lavet et nyt post om vores tur til Beliz.
   Hyggeligt at i kigger forbi New York, håber det kan lade sig gøre at i kigger forbi os i Westfield til frokost eller aftensmad en dag. Vi skrives ved.
   Kram Tine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *