Lake Erie, Falling Water house og Niagara falls og sommerferie i usa

Falling water house

Vi var på en uges roadtrip her på østkysten en uges tid efter vi kom retur fra vores dejlige ferie i Danmark. Vi kørte 5 timer stik vest ind i Pennsylvania for at opleve Fallingwater house. Her fik vi en guidet tur idet smukke hus som er tegnet af den amerikanske arkitekt Frank Lloyd Wright, det er også ham der har tegnet Guggenheim museet i New York.

Huset var helt fantastisk, lå utrolig smukt midt i en stor skov og huset er bygget med en åben plantegning (helt utænkeligt i 1939). Mange terrasser som alle havde udsigt til vandfaldet og glaspartier så man i huset fik fornemmelsen af at skoven var i et med huset. Gulv og nogle vægge var bygget med sten fra grunden. Frank L. W var meget forud for sin tid da han byggede det lige før anden verdenskrig. Skoven omkring huset var smuk og vi så både kolibrier og store sommerfugle.

Lake Erie

Vi fortsatte til Erie (ved Lake Erie) og boede på et skønt hotel som lå dejligt ud til søen i en lille bugt.

Det blev spillet minigolf på daglig basis, gået ture på havnen og badet ved stranden. Søen er så stor (verdens 11 største) at det ligner et hav, vi kan med kikkert ikke se den anden side, det hænger nok sammen med at den er 100 km. bred.  Det er skønt at bade i det ferske vand.

Vi ved nu at man selvfølgelig kun bader ved de livredder bevogtede dele af stranden, hvor man så heller ikke må kaste med bold eller have g-streng på. Vi blev stoppet af en livredder på en ATV der kører langs kysten og tjekker at ingen bader ubevogtet. USA altså, slap liiige lidt af en gang imellem.
En af aftenerne var der biker træf på den lokale bar på havnen, og vi hang ud og studerede stereotype amerikanske bikere med bandana, skæg, stor mave og lædervest imens et live band spillede rock til forsamlingen. Tavs blev naturligvis meget inspireret til sit liv som biker.

Niagara falls

Sidste stop var nord Amerikas største vandfald. Vi boede på den canadiske side da det er der man finder den smukkeste udsigt til begge dele af vandfaldet.

Der er en meget Las Vegas agtig by bygget på kanten af floden overfor vandfaldet. En del hoteller, casinoer, spillehaller, vandland, restaurant kæder mm. Så det er ret forlystelseslands agtigt og ikke så meget rolig natur oplevelse, men hey, “it´s America” (eller Canada), så det er åbenbart måden at gøre det på. Om aftenen er vandfaldene lyst op af farvestrålende projektører og kl. 22 er der fyrværkeri. Vi havde indgang til vandlandet og gav den gas et par gange i de 3 dage vi var i Niagara falls. Ungerne elskede det og fik en af eftermiddagene nogle penge til at boltre sig med imens Tavs og jeg kørte ud i vinmarkerne der omkranser byen, der var rigtig smukt og vi fik smagt god vin og nydt roen. Området er ret kendt for sin gode Eiswein som er vin der høstet så sent på sæsonen at druerne er meget modne og de høstes på dagen hvor den første frost sætter ind. Det er en meget sød og fyldig dessertvin.

Vi var med båden “queen of the mist” helt inde i det brusende vand i det hesteskoformet vandfald som ligger på Canada siden. Det var imponerende, vildt og brølet fra vandmasserne var øredøvende. Der er næsten ufatteligt at tænke på hvor store vandmængder der er løbet igennem i tidernes løb, 168.000.000 liter i minuttet, det løber op over tid….

Der produceres en masse strøm via vandkræft fra vandfaldet. Før det blev bygget flyttede vandfaldet sig over tid (12.500 år) mange kilometer p.ga erosion, da kræfterne fra vandet fik klipperne som det dropper fra brækkede af. Vi fik fortalt at vandfaldet over tid, har flyttet sig 11 km længere op af floden.

Der var mange vilde historier om forskellige vovehalse der har vandret over Niagara falls på line og en kvinde tog den som den første ned af faldet I en tønde da hun var blevet lovet en pose penge hvis hun turde, hun klarede den men blev snydt og fik aldrig pengene.

Vores hotel Sheraton på kanten af vandfaldet.

Ølsmagning fra det lokale bryghus.

 

God tid i ferien

Sommerferien er jo 11 uger lang her I USA. Mange af de amerikanske børn og unge er afsted på summer camps med forskellige temaer (sport, musik, science osv), nogle er afsted I en enkelt uge, andre I hele sommerferien, forældrene har jo ofte højest 1-2 ugers ferie (3 uger om året er det mest normale).

Vores børn er ikke på camp, så vi laver vores egne små aktiviteter.

Her er der gang I fremstilling af hjemmelavet pasta.

 

Pigetur til New York.

Mani- og pedicure hos en af de mange lokale neglebarer.

Besøg på MOMA, her er det en kunstner fra Congo der bygger byer ud af pap og genbrugsmateriale.

Træning i “mit” træningscenter hvor der er klatrevæg, basket baner og udendørs pool, så der hængte vi ud en del af sommeren drengene og jeg.

Drengene og jeg var hos min veninde Tine som bor i nærheden og besøge hende og hendes mega søde hund Lucas. Den legede børnene både gemme og trænede med.

Tur til Asbury Park, de har de bedste crépes, bølger (gode at boggie boarde på) og en udemærket minigolf bane.

Ikea er også altid  en god udflugt, der er kødboller til frokost og gode skandinaviske madvarer på hylderne. Det er svært ikke at købe en masse. Trofæet var flødeboller på frost, de skuffede dog desværre lidt ved at være seje i det.

Car show på torvet foran Westfield station, der var virkelig mange flotte biler. Og samtidig en masse specielle mennesker at betragte.

Mine friske og søde forældre kom på besøg og var hos os I nogle uger. Det gav Tavs og mig mulighed for at smutte på en weekendtur til N.Y.

Vi boede på The Williamsburg hotel og hyggede os gevaldigt, dejligt at have babysittere boende. Vejret var fantastisk så vi fik brugt poolen på taget af hotellet og baren naturligvis også. Der er sådan en fin udsigt til Manhattan skyline fra hotellet. Vi nød sådan at have lidt kærestetid.

Street art

Jeg er altid på jagt efter nyt street art når jeg bevæger mig rundt i byen, her er lidt af dem jeg har samlet.

Vandretur I Appalachican mountains.

Under mine forældres besøg havde vi lejet en hytte i bjergene. Mine forældre, Mikkel, August og jeg boede der I 2 dage, Tavs og Amalie måtte passe arbejde og fodbold.

Vi vandrede på den mere end 3000 km lange vandresti igennem bjergene. Vi nøjedes dog med 16 km. Vejret var lunt og vi fik flere tiltrængte dukkerter i søen vi boede ved samt floden der løb langs noget af stien.

Der er bjørne og klapreslanger I området, så denne lille huskeseddel havde vi med hvis vi skulle møde en bjørn. Men vi var nok for hurtige til at de kunne følge med, for vi så ikke nogen.

Det var dejligt at have mine forældre på besøg, det er nu 4. gang de kommer forbi, så de kender vores hverdag og er hjemmevante.

Sidste aften spiste vi på vores favorit restaurant hvor man kan grille skumfiduser og lave S´mores som er den amerikanske version af ristede skumfiduser, med graham kiks og chokolade der ligges sammen til en sandwich med den smeltede skumfidus. Det er lækkert.