forår

Foråret er kommet til Westfield og med sig bragt de smukkeste blomstrende frugttræer.

Vi har haft flere dejlige besøg fra Danmark. Flere spørger til om det ikke er hårdt at have så mange gæster, og svaret er “Nej det er det ikke”. Det er rigtig dejligt at have venner og familie på besøg og dele vores liv herovre med dem. Igen er det jo det vi savner mest under vores ophold herovre, så at kunne få det i små dryp er perfekt. Når det så er sagt, så styrer vi kalenderen med hård hånd så der ikke er mere end et hold gæster om måneden. Hvis der er familier med store børn på besøg er vi nødt til at bede dem om kun at være hos os i weekenden, da det ellers er for hårdt for vores børn at passe deres hverdag og sengetider samt skole, lektier og fodbold. Det er alle søde til at forstå det, og så har vi gode anbefalinger til hoteller i New york hvor der er familie værelser mm (Sohotel er et godt sted).

Hyggeligt med besøg af først Sara, Kasper, Elliot, William og Olivia.

Her spilles på gulv klaveret som findes i kælderen i Maceys. Dem som har set filmen “Big” med Tom Hanks kan nok kende det.

Familien Tornberg (Mini, A.T, Anton, Frida og Viggo) gjorde os besøg. Det var dejligt at se dem, der er sket så meget siden sidst vi sås, deres hus er brændt ned. Det er svært at være langt væk i sådan en situation, der vil man gerne vil være i nærheden og hjælpe på bedste vis, men det er en af afsavnene ved at bo langt fra Danmark. Så det var virkelig dejligt at få snakket en hel masse.

Vi blev under deres besøg inviteret til fest hos genboen og havde en sjov aften alle 4. Det der altid er anderledes ved de amerikanske fester eller middage, det er at de slutter meget tidligt og pludseligt. Bedst som festen er ved at bygge op efter vores vanlige standarter, så begynder folk at gå hjem, som regel ved 22-24 tiden. Vi bliver ofte hængende (hvis værterne er med på den) da det føles helt forkert ifht vores DNA at gå hjem i seng på det tidspunkt. Jeg ved ikke hvorfor amerikanerne (dem vi kender i hvert tilfælde) er så kontrollerede og fornuftige, måske pga deres lange arbejdsdage og begrænsede mængde ferie og den megen sports aktivitet for børnene i weekenden. Det er generelt som om det sociale liv er et andet end vi er vant til. Men de er rigtig søde mennesker og meget åbne, og vi har efterhånden en del mennesker som vi omgås privat.

Her er jeg til Bday lunch (jaah, jeg prøver jo at falde ind i amerikaner jagonen) med min veninde Sandy fra vejen som jeg både dyrker yoga sammen med og hænger ud med på sidelinien som soccer mom, da hendes søn og Mikkel spiller på samme hold, hun er flink og så vi har meget til fælles kan i nok høre.    Alle de andre kvinder er også fra vejen, ja det er jo nemt at mødes til frokost på en hverdag når alle er hjemmegående.  Tavs spiller i øvrigt poker en gang om fredag om måneden med deres mænd, der er nogle pokerhajer imellem, men de hygger sig og får en enkelt øl eller flere.

Som i Danmark er der gang i afslutningskoncerter mm i skoleregi når sommerferien nærmer sig. Særligt August har været i rampelyset.

August spillede koncert på sin cello sammen med de andre strygere. Han har nu spillet et år og det er meget imponerende hvor meget han og de andre har lært. Han har besluttet fortsat at spille cello til næste skoleår.

På August skole er der tradition for at 4. klasserne laver et voksmuseum. De vælger hver en person som har gjort en forskel i verden via opfindelser, politik, religion, sport, musik eller andet. August havde valgt Orville Wright den gode cykelsmed som sammen med sin bror opfandt flyet tilbage i 1903. August har research i både bøger, artikler og på nettet og lavet et oplæg (power point) for klassen og til slut skrevet en lille 2 minutters tale hvori han fortæller om Orvilles bedrifter. På selv voks museums dagen var vi forældre inviteret til at komme og gå rundt imellem de forskellige “figurer” og ved et tryk for knappen på brystet gik de i gang med deres tale. August syntes det var sjovt og klarede det rigtig fint, han fortæller at han ikke tænker over at han snakker engelsk og at han når han er i skole tænker på engelsk. Han nåede ca. at give sin tale 40 gang i løbet af den 1 ½ time voksmuseet varede.  Han havde bygget en fin model af flyet som ses på stolen foran August.

Mikkel, Mie og Viggo besøgte os på deres 3 uger rundtur i usa og mexico. Vi havde ikke mødt fætter Viggo før, og der var fuld underholdning og opmærksomhed til ham fra vores børn. Han er godt nok sød og glad den lille fyr.

Mie og jeg havde en dejlig svigerinde dag hvor vi både nåede hot yoga, løb, frokost og mani/pedicure. Ren selvforkælelse

Mikkel, August og jeg var en smuttur til konfirmation i Hvalsø hvor Mikkels gode ven Anker blev konfirmeret. Det var skønt for os alle 3 at være hjemme og hænge ud med både familie og venner og samtidig få en fornemmelse af den danske sommer. Den er altså svær at slå at løbe en tur med en god veninde i sådan en bøgeskov der lige er sprunget ud.

Tavs´ drengedrøm er gået i opfyldelse og han har købt sig en motorcykel (Triumph Bonneville i matsort) og er super glad for den. Bare rolig han kører med hjelm, dog er den taget af til ære for fotografen.

Med forår går fodbold sæsonen også i gang. Her er August fristet af isbilen. Vi har i den forgangne weekend været til fodbold stævne i Philadelphia, der spillede både Amalie og Mikkel. Det er en rigtig hyggelig by som vi har  besøgt før men nød at gense.

Den fine buket vi fik med bud fra mine forældre til vores 16 (! wow tiden flyver) års bryllupsdag. Skønt