Vejfest, løb, gæster og koncerter

Vejfest

Vi bor på en super god vej. Der er massere af børn og flinke voksne. Til vejfesten i september var vi stort set alle samlet, vi havde betalt penge til mad som nogle stod for at købe og der var underholdning via et ældre ægtepar som er DJ og legeonkel/tante, her ser vi drengene mod pigerne i tovtrækning. Vi hyggede os alle 5.

Det er sjovt at høre hvor utrolig lange arbejdes dage mændene har, de er typisk afsted fra 7 morgen til 9 aften, mange af dem arbejder på Manhattan med IT eller i den financielle sektor eller i modebranchen. De fleste kvinder er hjemmegående, enkelte af kvinderne med små børn arbejder, men så er det nødvendigt med en barnepige. De kvinder med børne der er flyttet hjemmefra og på feks. college er begyndt at arbejde igen, men en del har lidt svært ved at komme ind på arbejdesmarkedet igen efter 10-15 års pause, men for mange lykkedes det, det er rart for det er nogle lange dyre uddannelser (40.000 – 80.000 dollars pr år i college) og lysten til at arbejde er der.

Vi er begyndt at hjælpes om fodbold trænings transport med et par på vejen som har en dreng på Mikkels fodboldhold. Det er nu meget rart.

Løb

Jeg deltog i et sjovt og hårdt 10 mile (16 km) trail løb i nærheden af hvor vi bor og der hvor jeg plejer at træne, massere af mennesker og dejligt vejr samt gode skrappe bakker og flot natur.

Det var en bager der arrangerede det og der var massere doughnuts både på depoterne samt over målstregen. Aldrig har jeg smagt så gode doughnuts som efter det løb, de faldt ligesom på det rigtige tidspunkt. Her er jeg sammen med dem jeg ofte løbetræner med.

Tavs og jeg er lige startet i en stor health klub med massere forskellige hold, spa og styrketræning. Det er sjovt at få prøvet med en masse forskellige yoga hold og andet jeg ikke er så bekendt med. Jeg nyder virkelig at have så god tid til sport, og føler at der rent fagligt kommer en masse nye redskaber i min fysioterapeutiske rygsæk i form af massere af øvelser og kendskab til nye træningsformer.

Besøg 😊❤️

Vi er heldige at så mange af vores venner og familie kommer forbi og besøger os, her er lidt billeder fra besøgene.

Thomas og Conrad var hos os et par dage i sommerferien. Her er der 3 flotte fyre i Six flag parken.

Tavs gode ven Lars og hans familie kom forbi. Der blev hygget igennem for både børn og voksne, her er vi i six flags park.

Kirstine og jeg fejrede 41 års venskabs jubilæum i N.Y med koreansk spa og fantastisk middag på min nye favorit restaurant japanske Nubo. Hun var til modeuge og vi mødtes i byen af flere omgange. Det er sjovt at vi nu får set hinanden mere hvor jeg bor i N.Y end før, da hun bor i London og et par gange om året er i N.Y med jobbet.
Farmor og knud kom forbi og her er vi en tur på stranden, vild at kunne bade i starten af oktober.

Mine forældre boede i N.Y med deres venner fra californien. Min mor og Kathy mødte hinanden i flyet over atlanten for mere end 40 år siden, da min mor var på vej til USA for at være au pair 1 år og Kathe var på vej retur efter at have boet i Norge et år som udvekslingsstudent, og så har de holdt kontakt siden. Jeg elsker den historie, og det minder mig om at vi skal huske at kigge op og snakke med de mennesker vi omgiver os med, måske er det en kommende livslang ven du møder.

Her er vi foran den danske sømandskirke i Brooklyn. Vi blev vist rundt i Brooklyn Heights og Dumbo af den dygtige danske guide Else (se hendes hjemmeside else.grotrian@gmail.com for mere).
Tavs søster Mikala, svoger Peter og Kusine Sarah var forbi i nogle dage og vi nød at de var med at fejre Tavs fødselsdag.

Fødselsdage

Oktober er jo vores store fødselsdags måned med både Amalie der blev 15 år, mig der blev 42 og Tavs som rundede de 45 år. Alle blev vi fejret med maner og gæster på dagen.

Morgenvækning på sengen med sang og gaver som traditionen byder. Amalies 15 års fødselsdag. Hun var til fest med sit fodboldhold om aftenen.
Min søde mor lavede sin fantastiske citronfromage til dessert på min fødselsdag.

Nu med ny hue fra søster, så kan vinteren bare komme.
August B.S som er Mikkels gode ven fra Danmark var hos os i nogle dage og børn og voksne havde mange gode stunder. Her er drengene i Trampolin park.

Tavs har i sidste måned taget motorcykelkørekort, det tager en weekend og koster 300 dollars og kan om 2 år overføres til hans danske kørekort. Han drømmer nu om en lækker Triumph (scrambler) motorcykel at cruise på, det blev ikke til sådan en i fødselsdagsgave, men vi håber der bliver mulighed for det til foråret. Mikala, Peter og Sarah var med til at fejre Tavs på dagen.

Koncerter

Jeg har været til koncert med Depeche Mode i Madison Square Garden med nogle danske kvinder jeg har det hyggeligt med, koncerten var fantastik, har aldrig været stor fan af dem, men de overvandt mig til den koncert, fede numre live og en seje Dave Gahan der bevægede sig sjovt på scenen og nåede langt ud over scenekanten. Først var vi ude at spise på en Koreansk BBQ restaurant i et koreansk område i N.Y, sjovt at træde ind i omgivelser der ligner et koreansk gademarked på 2. sal i en business bygning på Manhattan, det var åbenbart et meget populært sted hos Koreanerne, der var en lang kø da vi forlod stedet. Maden var lækker og blev tilberedt af en tjener som grillede det på en grill indbygget i vores bord.

Tavs og jeg har været til Patti Smith koncert udendørs i Central Park, at stå der med en fadøl i den ene hånd og Tavs i den anden var lidt som at stå foran orange, så fed en koncert med en af mine heltinder på hendes hjemmebane. Der var ikke overraskende en del politiske budskaber i hendes ord imellem numrene. Stemningen var fantastisk og de fleste mennesker blandt publikum mindede lidt om os i tøjstil, det ser man ikke så meget af i Westfield.

sommerferie og tilbage til skole

Vi var i danmark i 5 uger i sommerferien. Det var fantastisk at se vores venner og familie og mine kolleger igen. Det er det vi savner når vi bor her, det er vores nære relationer, så det var skønt at blive tanket op på den front.

Børnene og jeg var på Ollerup idrætshøjskole i en uge med mine forældre og fætter Lasse, skønt at dyrke en masse motion og møde søde mennesker, børnene nød at se de venner de har fra de andre år de har været der.

Og ellers gik tiden hurtigt med massere af social samvær og middagsaftaler med venner og familie.

Vi var en del på Blåbærgården i sverige med massere venner der kom forbi, her er billeder fra en af dagene.

Krebsekalas…. det er ikke sidste gang

Olga og Amalie gav den gas på islænderne
August havde inviteret nogle kammerater med i trompolinpark
Så dejligt med en aften på papirøen med søster, øjj hende savner jeg

Jeg var på strandhustur på Ærø med de dejlige Hvalsø kvinder. Det var sjovt og hyggeligt som altid, og endte bla med et varigt minde i form af en tatto sammen med Tania og Thea.

 

 

Istur til Roskilde havn med Anker, Kaj og Lasse.
pludselig ser jeg mig selv tage billeder af nyhavn fordi det virker så dansk og hyggeligt og gammelt på den gode måde
farvel til danmark og den lille havfrue i lufthavnen. Amalie og Tavs var fløjet til usa en uge før os andre 3 så Amalie kunne nå try out til high school soccer.

Tilbage igen i USA var vi spændt på hvordan det ville være, om det mon ville være svært at forlade alt det velkendte i danmark, men det var egentlig ret nemt at komme hjem til Westfield igen, vi kunne tydeligt mærke hvordan vi har et godt etableret liv her også. Vejret har været fantastisk og der er stort set ikke blevet kørt med taget oppe på bilen fra juni indtil midt i oktober, oktober har været varm med ca. 25 grader dagligt indtil for en uges tid siden, det kan jeg sørme godt vænne mig til.

Vi var på en del ture til stranden og i New York i de sidste 3 uger vi havde sommerferie herovre og Tavs arbejdede og børnenes fodbold træning er så småt begyndte igen.

Jeg bliver stadig fascineret over udsigten til Manhattan skyline fra stranden

August kigger på solformørkelsen igennem vores hjemmelavet brille til dette

Vi kommer af og til i denne trampolin park som ungerne elsker.

Der er altid godt med et brætspil, jeg nyder at vi har så meget tid sammen i familien, der ikke så meget vi skal afsted til ud over fodbold og få sociale aktiviteter.

Ungerne syntes det var sjovt at gå rundt i upper east side og kigge på flotte hus og sjove mennesker.                                Selve The Met museet syntes de var ok, særligt deres udstilling med tøj af “Comme de garcon”, kunne de lide, ikke mindst det meget designer agtige publikum med specielt tøj og de vildeste sneakers blev der kigget meget på. Og udstillingen med våben og rustninger fra krigene samt Dendur templet.

School supplies

Inden skolestart modtog vi en lang liste med udstyr der skulle købes til 1. skoledag. Det medbringes og ligges på et depot i klassen, så er der til hele skoleåret og læreren skal aldrig forholde sig til om eleverne har husket deres penalhus, saks, lineal osv, egentlig smart, men i virkeligheden også en indirekte besparelse for skolen, jeg tror vi købte ind for 500 kr. pr. barn. Der var en del ting på den liste som jeg ikke vidste hvad var og ikke kunne google mig til, så er det godt at børnene kender systemet og navne på de forskellige ting, så kan de hjælpe.

August er glad for sin nye klasse. Hvert år i elementary school (fra 1-5 klasse) blandes de 3 klasser på årgangen, man kommer i klasse med ca. 1/3 fra sin tidligere klasse, og skolen prøver at sørge for at ens bedste ven følger med i ens nye klasse. Læreren har altid det samme klassetrin, og børnene får derfor ny lærer hvert år. Hans nye lærer hedder noget så lovende som Mr. Paradise, så kan det ikke gå helt galt.

I 4. klasse skal man vælge et instrument da det er obligatorisk. Inden sommerferien blev eleverne præsenteret for de forskellige valgmuligheder og kunne frit vælge.

August valgte cello (eller tjello som det udtales her) og har den med i skole hver onsdag og bliver undervist sammen med 2 andre børn i ½ time. Han syntes det er sjovt, og øver sig lidt derhjemme. I virkeligheden tror jeg han valgte det fordi man via cello ret nemt kan lære at spille bas, og han elsker rock musik og vil nok gerne spille i band en dag. Instrumentet har vi lejet i en musikbutik

Mikkel går fortsat i middel school, så der er alting det samme, nye lærere og lokale hver time, samme skema hver dag og ESL med intensiv engelsk undervisning ½ time dagligt. Han er glad og tilfreds med skolen og har nogle gode venner han spiser frokost med og så bliver der spillet fodbold i spisefrikvarteret hvis det ikke regner. Der er mange lektier, men han er sej og laver dem lige så snart han kommer hjem fra skole, og klarer sig super flot og er bliver motiveret af det meget konkurrenceprægede skolesystem med meget tydelig krav til hvad der kræves og test flere gange om ugen.

Og spiller fortsat fodbold for fuld skrald, med træning 3x ugtl og 1 kamp, han er virkelig vild med det.

Amalie er nu startet på High School og er rigtig glad for det. Hun nyder at starte samtidig med de andre og ikke komme ind midt i et skoleår. Der gik lige et par dage med at lære at finde rundt på skolen, den er stor med 2500 elever. Hun har nogle nye fag, bl.a keramik. Der er lidt mere frihed på High schoolen, feks er dørene ikke låst i løbet af dagen. På skoleskemaet i dette billand, er der for de ældre klasser kørekort, så i undervisningen er man ud at køre bil og modtage teoriundervisning, her er det jo allerede fra 16 år man må køre bil med en voksen ved sin side.

På vej til første dag i high school

Amalie var til udtagelse til high school soccer holdet og er med på freshman holdet (freshman svarer til dansk 9. klasse og herefter kommer sophomore, junior og senior), træningen startede med daglig træning 1 måned inden skolen startede, så hun havde en masse andre piger hun kendte via holdet før hun startede selve skolen. De har fortsat trænet hver dag efter skole i 1½ time og spillet 1-3 kampe om ugen, de har vundet alle sammen og haft det rigtig sjovt. Her er Amalie i hendes træningstøj som de har på i skole de dage de spiller kampe, dette for at opbygge team spirits. Alle holdene på skolen hedder Blue Devil og ca. 80 procent at alle elever dyrker en sport, mange af de som ikke er sportsinteresseret er med i forskellige faglige clubs på skolen, så der er massere muligheder for at socialisere.

Back to school night

I starten af skoleåret var Tavs og jeg, sammen med alle de andre forældre, inviteret til Back to school night på børnenes 3 skoler. Denne aften følger man sit barns skema og går fra klasse til klasse ligesom de (amalie og Mikkel gør), har 3 minutter til at skifte lokale og møder de forskellige lærere (og forældre til de børn som er i klassen den pågældende timer)som har 9 minutter til at fortælle om deres fag og modtage spørgsmål. Der er en rigtig smart måde at gøre det på, og virkelig spændende for os som jo ikke selv har prøvet at gå i skole her. Rigtig rart at få sat ansigt på 8 forskellige lærer som børnene bliver undervist af hver dag, og gør det meget nemmere at snakke med børnene om de forskellige timer de har og hvordan lærere er. Alle lærerene var super flinke og meget engagerede, imponerende så mange børn de hvert år skal lære at kende og forholde sig til, men de havde styr på hvem de forskellige elever var.

Vi tog hjem fra aftnerne og var endnu engang meget stolte af og imponeret over hvor seje ungerne er og har været. Tænk et stort skift de har klaret med kun gangske få udfordringer, nu kan de tale engelsk uden problemer og klarer sig fagligt og socialt rigtig flot i en fremmed kultur og et nyt skolesystem

Mikkels skema.