westfield

Jeg vil lige fortælle lidt om byen vi bor i.

Westfield er en hyggelig by med ca. 30.000 indbyggere. Den tæller med til greater New York area (20 mill indbyggere) og hænger sammen med de mange andre forstæder til N.Y.
Byen er lidt Hellerup agtig en velstående by med gode skoler og mange sportsklubber. Det er en tryg by at bo i, og der er næsten ingen kriminalitet. Byen er grundlagt tilbage i 1720, og det er dælmer gammelt i usa.

Der er en hyggelig bymidte med ca. 200 butikker/spisesteder. Der er virkelig mange restauranter og de er fyldt op lige meget om det er mandag eller lørdag du kommer forbi. Amerikanerne spiser meget mere ude end vi gør i Danmark.

Børnene kan i princippet selv cykle til skole, da det er forholdsvis tæt på os. August og jeg cykler nu daglig fordi vejret er så skønt. Mikkel og Amalie bliver sat af Tavs på vej til hans job, så går de selv hjem nogle  dage.

Alle børn i byen bliver stort set kørt til alt, det gør at der er meget trafik og da der ikke er cykelsti og bilisterne ikke er vant til at holde øje med cyklister, kører jeg børnene til fodbold når de træner på de baner som ligger på trafikerede veje. Jeg begynder at forstå hvor begrebet soccer mom kommer fra.

Her lidt billeder af Hovedgaden

Og biffen

old school parkometer. Jeg ved nu af bitter erfaring at en p-bøde koster 32 dollar, så det er da en ting der er billigere end i dk.
En af byens mange kirker. Kirke og stat er jo adskilt her så der er mange forskellige små kirkelige samfund som er privat financieret.
Klassisk brandtrappe

 

 

Stationen i Westfield. Det tager ca. 45 min. med toget til New York Penn station.
Acai Bowl er meget populært, her er August og jeg på en god cafe i byen.

 

Vi har en hundekiks bager i byen som bla laver disse kulørte kager kun til hunde….
Der er en god Urban outfitters butik som Amalie er vild med. Den ligger i den gamle bank bygning og i kælderen er den gamle bankboks indrettet som bog og plade butik. Rimelig vild hvor tyk og solid den er sådan en dør.

 

Der er meget politi der patruljerer overalt og der holder ofte en politibil omkring gadehjørnerene og holder øje med fart syndere. Det bliver dyrt for når man får en fartbøde så stiger din forsikrings premie også. Ikke at vi ved noget om det, for vi kører jo pænt og på den rigtige side af de 65 miles pr. hour (105 km/t ) på mortorvejene og ned til 15 mph i skole zone.

Som alle andre steder i dette land hænger der kabler i lygtepælene langs vejen og træerne er klippet rundt om dem.

På vores vej som er fra ca. år 2000 ligger det i jorden og det ser altså bare lidt pænere ud.

Jeg fik forleden af vide at det ikke er unormalt at et hus som det vi bor i har en levetid på ca. 20-30 år, byggekvaliteten er så dårlig at de ikke holder længere. Ikke nogen særlig bæredygtig tanke.

Sommervarme, søster på besøg og 5 mdr. status.

Så er sommervejret kommet til østkysten. Vi har i dag haft 93 grader fahrenheit som svarer til 33 grader celcius. Aircondition anlægget har vi tændt når vi skal sove, da vores fan i loftet ikke kan holde det køligt nok om natten. Heldigvis er det en central aircondition, så der hænger ingen store kasser ved vinduet som drypper og larmer.

Med det gode vejr kommer også havemænd. I dag har havemændene været her, de kommer hver onsdag og slår græs og luer osv. i vores ellers ret lille have. Stort set alle på vejen har folk til at ordne haven, vores er en del af lejeaftalen. Skal lige vænne mig til ikke selv at skulle slå græs mm.


Der bliver plantet disse små flag i haverne så man ved at der er blevet sprøjtet og at man skal holde sig fra græsset nogle dage.

Med det gode vejr kom også lysten til koldskål og dagens husmor optur var at man imod min forventning kan få kærnemælk her i landet (jeg er med i et netværk af danske kvinder i USA som kan guide i den slags vigtige spørgsmål), det går under dæknavnet buttermilk, så nu kan det streges på listen over ting vi skal vælte os i når vi kommer til danmark på sommerferie. På listen står nu ting som daim, mammen skæreost og ymerdrys.
Besøg af søster 

Vi har haft besøg af min søster. Fantastisk. 10 dage gik hurtigt og vi fik hængt ud og set en masse.

Her er vi på Jon Bon Jovis restaurant i New Jersey (Red Bank). Restauranten har en social profil, så som gæst betaler man det man har råd til for maden, hvis du ingen penge har så spiser du gratis eller du kan betale ved at arbejde i 3 timer på restauranten. Hyggeligt sted.
på cokie dough cafe. Her sælges kagedej i kugler som var det is. Det var en lækker men også lidt overvældende oplevelse selv for en dej elsker som mig, det blev ret hurtigt meget sødt da kuglerne var meget store. Stedet er meget hypet for tiden, der var 2 mand ansat til at styrke køen til butikken.

på nail bar. siddende i massage stole får vi ordnet og lakeret negle på fod og hånd.

 

Vi var på et hipt lille concert sted og høre et par gode og lidt mærkelige bands

På Katz deli i N.Y. De er berømte for deres pastrami sandwich, den var uden sidestykke, så stor at vi delte en, som alle andre steder var der virkelig meget kød i.
stedet er også kendt fra filmen “da Harry mødte Sally” hvor Meg Ryan ( ved netop det bord vi sad ved ) fakede en orgasme.
Her ses søster foran den hemmelige indgangen til restauranten Beauty and Essex. Skønt sted hvor alt mad serveres i haps størrelser og man deler retterne.


Status efter 5 mdr.

Børnene har det fortsat godt i skolen, de har vænnet sig de at der er flere lektier og tests.

De har fået venner hver især og har legeaftaler med dem af og til. Der er en del børn på vejen og der løbes mellem havene og spilles fodbold osv. August har været til fødselsdag i klassen nogle gange, det er altid større arrangementer, han ahr indtil videre været på klatrebane og i biografen. Gavebudget er på 30 dollars, så der er noget at købe for, det nyder August.

Selvom det går godt er der dage hvor de savner danmark og Amalie har lavet denne nedtælling så hun har styr på hvor mange skoledage der er til sommerferien.
Jeg er ca. 1 gang om ugen på Augusts skole og være frivillig i forskellige henseender, det kan være til løbeklubben som August er med i (i frokost pausen tirsdag og torsdag), til uddeling af pizza mandag hvor mange børn har betalt for at få 2 pizza stykker som leveres fra et af byens pizzarier. Der er generelt meget forældre hjælp til praktiske ting på skolen, i sidste uge var der ” Teacher appreciation week” og hver dag var der en ting som hyldede læreren ( morgenmad, gaver, planche med billeder og søde ord til læreren, frokost). Det var en sød tanke, men jeg kan godt forstå at  der i de fleste familier med mindre børn er en af forældrene (oftes moderen) som går hjemme, for der er mange opgaver til forældrene.

August har holdt oplæg på skolen hvor der har været tema uger med overskriften “international celebration”. Børnene i 3. Klasse havde inddelt i 12 grupper læst om et land og holdt en kort speech hver om deres land, August havde om Grækenland og var mega sej da han stillede sig op og på engelsk, foran en sal fuld af forældre og børn, fortalte om sport i det gamle Grækenland. Efterfølgende spiste forældre og børn lidt frokost i klassen hvor vi alle havde retter med fra børnenes respektive lande.

August foran sin skole

 

Amalies potræt at Marylon Monroe
I går var vi til kunstudstilling for alle skoler i Westfield. Det foregik på High skolen og Amalie var af sin lærer blevet udvalgt til at have et værk med. Det var så flot og vi var alle imponeret over hvor mange flotte ting der var udstillet, man kan se at der bliver lagt meget energi fra skolesystemets side i de kreative fag.
Her er nogle flotte grise som Mikkel har lavet og som jeg fik i søndags på Mothers day. Jeg blev forkælet med et flot morgenbord som børnene havde lavet klar da jeg vågnede

Tavs er fortsat glad for sit job og er efterhånden kommet godt i gang og kan begynde at gøre en forskel.

Jeg nyder at gå hjemme og kan sagtens få tiden til at gå med træning (crossfit, yoga og løb), praktiske ting, børn, ungernes skole, udflugter, læsning i bøger, og samvær med søde mennesker jeg har mødt herovre. Vi er også begyndt at se lidt til nogle familier på vejen hvor vi bor.

Den meget familietid er fantastisk, både derhjemme og på farten.

Alle 3 børn spiller fortsat fodbold og derfor bruges en del tid i bilen på vej til og fra forskellige fodbold kampe. Jeg må vist lave et helt indlæg om fodbold snart, for det fylder en del og der er som så meget andet, mange forskelle fra hvad vi kender fra Danmark.

Trump……

Nårh ja, glemte helt at nævne Trump, han fylder jo en del i medierne herovre må man sige. Om mulig endnu mere end i Danmark hvor han også få en del spalteplads kan jeg se. Selv Fox news som normalt er vilde med ham, er af og til også begyndt at være kritiske, the Times begynder at sammenligne missæren med Comey med Watergate skandalen og han rasler ned i meningsmålingerne. Så vi følger spændt med i udviklingen og håber han snart bliver vippet af pinden….

Amerikanerne snakker meget nødigt om politik (og religion) det er en privat sag hvor man skal være meget fortrolige før man indleder den samtale. Så selvom vi snakker med en del amerikanere efterhånden så er det ikke et emne der for alvor berøres endnu. De par stykker der har udtalt sig har været ret flove over at han er blevet valgt.

Her er en avisoverskrift overskrift

Og net nyhederne.

Der er en stor resistance bevægelse i gang på nettet, der er ofte demonstrationer og især kvinderne er op barrikaderne. Sjovt at se at der på den før omtalte udstilling også var en del af de unges værker som udtrykte bekymring og mod stand mod præsidenten.
Jeg skriver snart igen da der er tid til dette nu hvor der ikke er gæste visit det næste stykke tid.