Mange mærkedage

Hov, det er blevet længe siden jeg sidst har fået lavet et opslag.

Vi har det godt og har nu været her i 3 måneder. Vild som tiden flyver…Vi har efterhånden fundet nogle rutiner, alt er ikke nyt mere og hverdagen er ved st indfinde sig syntes jeg. Den kører egentlig stille og roligt med lektier, fodbold, arbejde og for mit vedkommende crossfit og New York ture. Vi nyder at have god tid til at være sammen som familien i hverdagen (hvor der ikke er for mange lektier) samt eftermiddags ture til de lokale parker og sportspladser hvor vi bl.a spiller basket, kaster football ig spiller fodbold. Samt at have luft til forskellige ture ud og kigge på museer, restauranter, biograf, natur mm. i weekenderne. 

Jeg har mødtes med nogle andre danske kvinder som bor i nærheden, de har dog alle boet ude noget længere en mig (fra 10 år og opefter), men det var sjovt at tale med andre der også har prøvet at starte og i USA, det giver et fælleskab jeg ikke havde forventet. 

I dag skal August til sin første børnefødselsdag med Joe fra klassen, det glæder han sig til. Han nød at vælge gave til fødselaren, for herovre giver man for ca. 30 dollars (210 kr) har jeg fundet ud af, så det er nogle store gaver man kan vælge. Fødselsdagen starter på et pizzaria og fortsætter videre i biografen🍿🎬 . Luksus.

I får også lige et billede af snebunkerne som landede sidste uge, der faldt ca. 30 cm. så skolen og Tavs arbejde lukkede. Så var der total hygge, snerydning og leg her hos os på Clarence street. 

Nu er sneen næsten væk igen og foråret på vej med 18 grader i morgen.

Mærkedage

I butikkerne varmes altid op til en ny mærkedag eller højtid, for tiden kører salg af påsketing og i de forgangne uger har det mere stået på grønne kager, tøj mm til Saint Patricks Day (d. 12. Marts) sideløbende.


Jeg var tilfældigt i New York på denne irske national dag (for at besøge Guggenheim museet) og der var grønt af mennesker overalt🍀. Jeg kom forbi en stor Sct. Patricks Day parade som strakte sig nogle kilometer op af 5. Avenue. USA er angiveligt det sted i verden med flest irer (eller irske efterkommere) ca. 40 millioner som jo er en del flere end i selve Irland (4,6 mill. indbyggere). Det var sjovt at se de forskellige klaner komme med dets kilt, våbenskjold og sækkepibe orkester. Der var også en del øl og unge mennesker i en stor brandert rundt omkring. Jeg så flere der fik bøder af politiet for at drikke alkohol på gaden, for det er nemlig forbud ” by federal law “.


I skolen er der også gang i mange mærkedage, alt fra “ugly sweater day “(omkring jul), Valentine til Dr. Seuss day. På Tavs arbejde har de casual Friday hvor alle har afslappet tøj på og jakkesættende bliver i skabet. 

Fredag er også snasket mad dag har vi opdaget så der er mange hotwings, burger, pizza på menuen på en fredag. Vi har pizza og sushi på bordet i dag, så er der take away til alle smagsløg. 

T.G.I (thank god it’s) Friday som man siger og som er navnet på en stor restaurant kæde. 


Jeg siger “thank god I have Google”, det er min ven Google, som hjælper med til at få svar på hvad de forskellige ting betyder (de danske damer, naboerne, lærerne og forældre i Augusts klasse er mine ikke digitale hjælpere) så nu ved jeg st Dr. Seuss er hvad jeg vil kalde USA’s svar på Astrid Lindgren, med denne fine kat som hovedperson i mange af sine børnebøger (han har også skrevet Lorax og Grintzen). 


Så forstod vi hvad det gik ud på og hvorfor vi den dag mødte mange børn med røde bukser og stribet rød og hvid hat. Dagen var national læse dag og alle børn skulle læse 1/2 time derhjemme.

Derudover har jeg i dag Googlet “Box Top Education” da der kom en seddel fra skolen hjem omkring dette. Det er for at samle penge ind til skolen. På meget mad pap emballage sidder disse små mærker, dem klipper man af og når man har 50 får skolen 5 dollars. Hmm, det er nok noget der batter mest hvis man køber mange færdigretter og samler dem i løbet af året, men hey vi har 5 indtil videre, det er da en start. 


Der er generelt meget indsamling i gang på (særligt Augusts) skolen, på ugentlig basis samles ind på forskellige måder så der kan købes bedre computere, bøger mm. Der har været “fond raising” fest aften for forældrene hvor der var aktion mm. ( vi var ikke med da vi ikke har barnepiger) og når man køber take away på udvalgte restauranter går der 5  procent til skolen osv. 

Kørekortet

I forrige uge fik jeg endelig mit kørekort, jubiii. Jeg havde Tavs med og han sit pas og dertil hørende L1 visa og så gik det (han er tilbage fra Toronto og havde en rigtig god tur. Mexico hvor han var i sidste uge var også fint og varmt, og han har fået kigget på nogle forskellige interessante byggegrunde).

Smart at man på kørekortkontoret tager stilling til organ donation, der er alt for mange i danmark som ikke får taget stilling fordi det er for omstændig. Nu hvor jeg har kørekortet i hænde kan jeg få fingrene i forskellige kredit kort til diverse supermarkeder, og derved kan vi optjene kredithistorik og få bedre deals på forsikringer og telefoner mm.

Og med kørekortet kunne jeg få lavet lånerkort til Westfield bibliotek, som er stort og har virkelig mange bøger, film, aviser, blade og det bedste af alt har de medlemskort til alle de store og små museer i New York og New Jersey,  så dem kan man låne og derved kan hele familien komme gratis ind på MoMA, Brooklyn Museum, Guggenheim, Interpid (militær museum på et hangar skib med mange fly på dækket) osv, det er altså fantastisk. 

Lige et billede fra mit besøg på Guggenheim som var virkelig flot ikke mindst pga bygningen.

Drive inn og gæster

Vi har haft nærmest sommer agtige tilstande her 22 grader og sol et par dage, så hætten ned på Lola (ja, det har jeg døbt min blå Mustang). Clara og Tania har været her og det har været så skønt at have dem på besøg.


Vi har været en del omkring og i New York af flere omgange.

 Bla har vi været på et super loppemarked i Brooklyn som var i en tidligere smuk stationsbygning.

Og selvfølgelig på Brooklyn bridge.

Og vi har fejret Bon Jovi (som jo er fra New Jersey) og havde fødselsdag d. 2. Marts. 

Tania og jeg havde en crazy og super god oplevelse i et total teater. Vi tjekkede ind på Hotel Mckittrick som teatret hedder og så Sleep no more.

Publikum var under hele forstillingen (3 timer) iført disse masker 


og gik rundt i det 4 etager store teater hotel indrettet som i 1920´erne og kom både igennem kirkegård, børnehjem, skov, gade med butikker (vi gik på rov i slikbutikken og tog bolcher fra krukkerne der), bodega, en lejlighed mm. Rundt omkring stødte man på skuespillerne som var de eneste uden masker, de var i gang med små teater forestillinger og så fulgte man efter dem man havde lyst til rund. Det var virkelig fedt og mærkeligt til tider, der var ret mørkt og man måtte ikke tale, heller ikke skuespillerne sagde noget. Det kan anbefales hvis man er på disse kanter, og ikke er en meget sart sjæl…..

Drive inn kultur

Det er ikke kun Mac Donalds som har drive thru her

Der er både drive in bank, det er sku meget smart, så kører man lige ind og ruller ned og putter kortet i hæveautomaten.


Der er drive in apoteket hvor man bestiller det man har brug for i lugen. På apotekerne her kan man også købe så meget andet blandt andet øl og smøger. Hmmm mystisk.


Generelt er der mange hylder i de almindelige supermarkeder med vitaminer og medicin, en del i vingummi eller chokolade form. I mange supermarkeder fylder det faktisk mere end grønt afdelingen.

Der er utrolig mange fra børnenes klasser der har allergier overfor forskellige ting bla nødder ca. ½ af eleverne i deres klasser. Når børnene får slik, kage osv i skolen pga. forskellige arrangementer bliver der skrevet ud omkring hvad der bliver serveret og at det kun er safe snack børnene får. På skolen er der ansat skolesygeplejerske. Det er mystisk med allergierne, syntes at i danmark er det mere gluten og mælk der er allergener, tankevækkende, hvad mon det skyldes?

Der er her over ingen snak om HPV vaccine og bivirkninger, der er umiddelbart ingen af de piger der bliver vaccineret der oplever de symptomer som nogle (ikke så mange heldigvis) i Danmark døjer med. Igen tankevækkende. Her betaler man selv for vaccinen og ca. 70 % bliver vaccineret, i danmark er vi vist nede på 50 % der bliver vaccineret selvom det er gratis. Jeg talte med lægen omkring voksen vaccine, det var ikke noget han havde hørt om, og det er en ting som i Danmark bliver mere og mere udbredt, så lige der fører Danmark på vacciner. Drenge bliver også vaccineret ofte her.

Der er en helt anden sygdomsbillede. Børnene i skolerne er bekymrede for at blive syge og mange bliver influenza vaccineret, og der kommer mails fra skolen omkring at det er vigtig at blive hjemme hvis man føler sig det mindste sløj, samt en lang liste med symptomer som man skal reagere på. Mon denne anden sygdomsopfattelse skyldes at det koster at blive behandlet når man er syg (der er en selvrisiko på … dollar når  man har sundhedsforsikringen). På arbejdspladserne har man op til 7 sygedage om året, er man syg derudover får man ikke løn for de pågældende dage, der er ingen barns sygedage heller, så der er nok mange ting som kan påvirke den mere skæmte holdning til sydom generelt.

Nu har vi fået besøg af Ture og Jumme.


 Ture (som er August gode ven fra Hvalsø) og August nyder sådan at være sammen igen. De har bragt mange gode sager med fra DK bla flødeboller og jeg er netop kommet hjem efter at have været til skolesygeplersken med førnævnte flødeboller. De skal tjekkes for allagener og nu er ingredienslisten sendt til forældrene i klassen, så i morgen får vi svar på om Augusts flødeboller får lov til at nå til uddeling på onsdag. 

I dag har han haft en fridag med sin ven😊 de nyder virkelig at se hinanden igen.