Valentine’s Day & skiferie

Vi har efterhånden oplevet flere amerikanske mærkedage. Den sidste nye i rækken er Valentines Day og det er stort herovre. Butikkerne har bugnet af lyserøde hjerter, lyserødt slik, Valentines kort samt hjertekager mm. og der har været kø ved blomsterbutikkerne og i radioen og fjernsynet har der været mange reklamer for alt fra diamant ringe til Valentines tema restaurant besøg. I Augusts klasse skulle alle børn have et kort med til hver i klassen (18 stk), så jeg var på opgaven med at finde ud af hvad det helt præcis er man skriver i sådan et kort, og hvordan de ser ud og hvad der er i dem osv. August og jeg vat inviteret over til genboen som har en pige i August klasse, hun var rådgiver ud i kunsten at lave Valentines kort❤ dejligt med gode naboer. Hvem havde set mig som valentine kort producerende hjemmegående husmor? 

Vi endte med at købe disse kort som August skrev på og delte ud i klassen.


Her er han med alle sine fine kort og slik som han fik af klassekammeraterne. Han syntes det er en fantastisk tradition og vil gerne have den importeret til sin klasse i danmark når han kommer hjem.

Amalies version af mig i Valentines version.

Amalie lavede valentine kort i spansk. Tavs som fik kortet kæmpede med at oversætte. I det fag er vi ikke til meget hjælp med lektielæsning.

Mange pynter op i og udenfor huset. Som her hvor der er lavet Wall of love, mange har udfyldt hjerter med gode råd til Trump, tror de tænker at han skal mødes med Looove og så bliver han god, god teori, håber det virker.


Ski i Stowe mountain, Vermont. 

Børnene havde mini vinterferie da de havde fri fredag og mandag pga helligdagen Presidents Day (nej, ikke noget Trump lige har indført, det er en gammel tradition). Så vi kørte nordpå til Stowe mountain i Vermont, der var ca. 7 timers kørsel derop og vi kom igennem flere stater på vejen (New york, Connecticut og Massachusetts). Turen var virkelig flot og det var sjovt at se landskabet forandre sig som vi kom nordpå. 

Her passere vi New York nordfra. 


Senere kom store skove og bjerge og stilen ændrede sig til meget svensk og New England stil. På tankstationen hvor vi forsynede os på vej hjem havde de fleste en pistol siddende i bæltet, det ser vi ikke i Westfield, så det var helt underligt, sådan er det nok på landet herovre.

Der var fantastisk pulversne da vi ankom, det havde sneet i 2 uger og der lå ca. 1 m 80 cm sne. 

Jeg har altid drømt om at stå på ski i en birkeskov og jeg fik min drøm opfyldt. 

Det er super skønt at vi nu kan stå på ski sammen alle 5. De sidste mange år har der været skiskole og det har givet pote, vi kan stå på stort set alle pister i samlet flok, holder os dog stadig fra dobbelt sort 😜

På off piste igennem skoven.


Her er Amalie ved at servere popcorn til os alle i hotel baren hvor vi sad foran pejsen og drak varm cacao og en kold øl.

Kørekort.

Jubii, jeg bestod teori køreprøven i dag. 

Jeg dumpede i sidste uge da jeg tænkte at jeg da sagtens kunne bestå uden at læse op på det, men nej den gik ikke, det er ved nærmere eftertælling også 24 år siden jeg bestod den sidste gang😬 Så efter at have en fået en teoribog med  hjem, og forberedt mig, så gik det godt med de 50 spørgsmål.


Kortet er mig ikke i hænde endnu da jeg ikke havde Tavs med, og eftersom jeg er i landet på et L2 Visa som er afhængig af hans L1 visa, så må det vente lidt, men så langt så godt, vi vender frygteligt tilbage i næste uge og får det ordnet. Jeg er lidt overrasket over graden af bureaukratiet på Motorkontoret, lange køer og mange stempler. Jeg slap for køreprøve på en bane, så det var egentlig meget rart. 

Tavs er i Mexico i et par dage og arbejde, der er varmt (ca. 35 grader) og han har haft nogle gode møder.

Lidt af hver og hverdagsbilleder

Nu har mine forældre været her i en uges tid. Det er skønt med besøg af dem og kunne give en krammer og være sammen i et par uger. Og kufferten var fyldt med ting fra Danmark som vi ikke kan få fat i herovre, samt gaver fra venner og søster og Lasse i Danmark.

Sjovt at vise det hele frem herovre, kan mærke at jeg allerede har vænnet mig til mange ting som jeg i starten sprang mig i øjnene, med tiden bliver man blind for de forskelle der er. Nogle vil jeg nok aldrig vænne mig til.Drengene har sovet på madrasser på gulvet indtil videre, planen var at købe senge herovre men deres standartmål er ikke som de europæiske (heller ikke i IKEA) de bruger Queen og King size. Så dejligt at få en morfar på besøg som lige flækker 2 senge sammen til børnebørnene.


Lidt hverdags billeder adopteret fra mine forældres kamera


       

      

             

Tur til New York alle mand og damer.

Vi rendte ind i en demonstration imod Trump og hans modstand imod homoseksuelle.

Gåtur på High Linen

Og burger på The spottet pig (en engelsk gastro pub med 1 Michelin stjerne), som, efter vores mening, har byens bedste burger og fritter.


Super Bowl

Den helt store hype i denne uge var Super bowl. Vi var som altid med på de lokale traditioner, så vi købte fastfood i form af kyllingevinger mm fra Kentucky fried chicken og  drak Budwiser og masser sodavand.

Jeg har nu helt styr på reglerne i en for mig ny sport, mega spændende kamp med en overraskende sejr til Patriots i forlænget spilletid. De var langt bagud til at starte med. Har også fundet ud af hvem ham helten Tom Brady (og hans smukke model kæreste) er. Men det har i nok læst om derhjemme også, det fylder mere og mere i de danske medier efterhånden.

Vi (mine forældre og mig) har været en tur i Liberty State park som ligger i Jersey City på den anden side af Hudson floden fra Manhatten. Der er fantastisk udsigt til Manhattan, frihedgudinden &  Ellis Island (hvor 12 millioner emigranterne kom ind med bådene fra Europa 1892-1936). Vildt at se, og forestille sig folk ankomme med skib med kun en kuffert og drømmen om et nyt og bedre liv i Guds egen land. Der er vi kommet hertil på en anden og rarere måde i mine øjne.

Vi havde 15 grader og fuld sol som i kan se på billederne.  Skønt med sol på næsen og forårsfornemmelser.

Godt vi nød det, for dagen efter var der – 5 grader og sne. Helt bestem 15 cm. sne faldt der fra sen nat til middagstid og det betyder her i landet at der er sne fridag da skolen lukker. Der er sat 2 sne fridage af om året, hvis de ikke bliver brugt får børnene fri på en andet tidspunkt i løbet af året, hvis der bliver brugt for mange bliver der ædt en luns af påskeferien. 

Så dagen har stået på sneboldkamp, gåture, snerydning og varm cacao og lækre kager som Tavs kom med efter arbejde, han var næsten alene hjemme på kontoret. Der varmes virkelig op til Valentines dag (d. 14. Feb) i butikkerne herovre.