Ferie og To do listen

Her er lidt billeder fra de sidste par dage, vi slapper meget af med puslespil, PlayStation, film, indkøb og små ture ud af huset:

Her på en nærliggende legeplads som vi kan gå til (vi har kun 1 bil lige nu og den bruger Tavs til arbejde, nogle dage kører jeg ham så vi kan have den), her er basis for lidt af hver kan i se, vi leger en del fangeleg og spiller baseball og basket og fanger Pokemon.

 

Disse billede er fra Watchung reservation, et natur og skovområde med en forladt by og gammel kirkegård fra 1800 tallet (det er meget gammelt her, landets forholdsvis begrænsede historie – altså fra vi fra øst kom & “fandt” USA – taget i betragtning). Der er bestemt basis for trail løb og god mountinbiking for mig når den tid kommet. Det ligger ca. 15 min væk i bil og er en dejligt skov med stigninger og en å i “dalen”. Watchung er indiansk og betyder høje bakker.

Puslespil på 1000 brikker
Der kom en flink ældre dame og bankede på forleden, hun var fra foreningen New Neighbors og bød velkommen og havde en masse nyttig info om byen og rabkuponner til butikker mm, så endnu en varm velkomst, det er de altså gode til herovre og det er egentlig rigtig rart.
Lige en pokemon da det fylder meget i børnenes hverdag lige nu


To do listen.

Nu nærmere vi os slutningen på den ret betragtelige to do liste som vi ved fælles hjælp har arbejdet sig igennem de sidste 5-6 måneder.

Vi skal nu bare lige have løbet disse punkter i mål, lige nu hænger de fleste punkter på Tavs, da mange af dem kræver at han kan vise tilhørsforhold til et firma, han er knivskarp til alt den slags papirarbejde, oprettelser på nettet, økonomi mm, jeg skal lige vænne mig til at det kun er ham der er kvalificeret til disse ting, da vi jo derhjemme er ligestillede ifht sådanne ting, men jeg følger med fra sidelinien. Mine punkter fra listen lå meget på dansk grund, og min store opgav herovre er og har været at komme på plads i huset og få børnene til at føle sig hjemme og give dem en hverdag her i alt det nye, og det går sim sagt rigtig fint med det indtil videre.

Her er et par eksempler på ting fra listen vi mangler eller lige har fået ordnet :

– Lease biler – lige nu må vi køre i en leje bil og det er pænt dyrt. Særligt forsikringen er dyr da vi hverken har nogen kredit historik i landet eller noget køre historik. Det med kredithistorikken koster os i det hele taget dyrt i depositum mange steder (el, vand, telefon mm) da de er bange for at vi løber fra regningen. For overhovedet at få adgang til ovenstående skal vi vise lejebevis for huset, utility bills mm.

– Vi har fået bankkonto i en amerikansk bank (nu da vi har fast adresse ) og lønnen skulle gerne ryge derind en af dagene, så vi bruger nu det nye US kreditkort og slipper for den ikke så fordelagtige kurs (set med danske øjne..) der er på dollaren lige nu (1 dollar koster 7,2 kr.). Så rart at lønnen er i dollar.

– Tavs har været på social kontoret og bestille social Security number, det kommer om et par dage. Jeg kan først om et par uger da jeg kom senere ind i landet med mit Visa i passet end ham.

– New Jersey kørekort. Det skal bruges til at lease biler (dog ikke lige til at starte med, der er socialsecurity kort nok, så det skulle gerne komme med posten en af dagene) og for at tage den skriftlige prøve skal man have social Security number, så tingene bider sig selv lidt i halen. Men hmm mon ikke det er mindst lige så svært (eller sværere) at flytte til Danmark som udlænding…

– Få børnene tilmeldt hos en læge (her har børn børnlæger som egen læge) så de kan få en physical examination. Den fik jeg klaret i går, så de bliver tjekket om et par uger (som skolen forlanger inden for den 20. Jan)

– Børnene meldes til fodbold.(den er klaret nu, de starter d. 8.januar til futsal på hver sit hold).

– Indhente engelsk udtalelse fra Mikkels klasselærer og karakterblad oversat til engelsk.

– købe udstyr til skoletasken, så børnene møder med spidsede blyanter op tirsdag.

Og muligvis dukker der flere punkter op…

Huset og skoler

I går kom den autistiske dreng (fra advarselses skiltet) løbende ud foran bilen ca. 50 m. væk, nemt at undvige, men pludselig gav skiltet mening, jeg er bare mere vant til skilte med billeder af elge, hjorte mm. Jeg ved selvfølgelig ikke lige hvordan man afbilleder en autistisk dreng….

Og ja, vi har nu fået en leje bil👍🏼 så nu er vi i stedet den mærkelige familie på vejen med kun 1 bil. Alle har dobbeltgarage i vores kvarter og nogle vilde bil pakker.

Her star indholdet af vores container

Vi er kommet rigtig fint på plads i huset, må indrømme at jeg godt kunne vænne mig til at flytte på den måde; der kom 4 friske og flinke mexicanske flyttefolk som kaldte mig Mam. Jeg sad på trappen i hallen og diregerede hver enkel flyttekasse og møbel ind i det rette rum, her blev kasserne tømt og stiller på det anviste sted👍🏼 og alt indpakningspapir, pap og kasser blevet fjernet og møblerne blev samlet hvis de havde været skilt af, det tog et par timer, så var åsvejen blevet til Clarence street, dog mystisk at være på plads med alle sine gode ting og så mangle basis ingredienser i køkkenet samt rengøringsgear mm. Så vi harbværet ude at handle ting som alle basis varer til et køkken (inkl amerikanske varer som peanut butter, pulver til amarikanske pandekager, sirup og de lækreste pickles, frosting mm), brødrister, kaffemaskine til når vi får kaffedrikkere på besøg, en støvsuger (som er meget amerikansk og anderledes), kost, rengørings ting, sæbeskåle. Omformere til stik fra amerikansk til dansk har vi bestilt i byggemarkedet, så ingen brug af glattejern, køkken maskine, musik anlæg mm. indtil da.

Huset består af 5 værelser. Et køkken alrum med stue og udgang til terasse og en lille have (plads til 2 forboldmål og en M-station til fodbold træning), en spisestue og en fjernsynsstue, en stor (tyrkis kælder med bordtennisbord og crosstrainer og bar), 4 badeværelser, og et stort walk inn closet tilhørende master bedroom samt en dobbeltgarage.  Så vi har plads til en stor familie og gæster I ny og næ.

Jeg har købt en krans til døren så vi spreder lidt julehygge udendørs, de fleste har kranse hængende. Man må hyle som de ulve man er iblandt, som man siger😜

Der hænger en meget dollars agtig prisme lysekrone i hallen.
Køkken 
Køkken alrum og stue

Køkken alrum og stue

Kældertrappen er perfekt til bottel flip, og de amerikanske plastik flasker optimale til formålet.
En rigtig amerikansk kaminhylde
Vores balsal af er soveværelse
August har lavet en fin juleopstilling på sit værelse.

Og naturligvis har slikmonstret August også lavet en slik skuffe på værelset, den er snart tom..
Der bliver brugt meget tid i kælderen, PlayStation står også dernede, Mikkel spiller en del online med sine venner i Hvalsø, så kan de snakke sammen imens, det er super smart.
Walk in closet i vores soveværelse

Den nye spacy støvsuger

D. 22. var vi forresten på børnenes skoler, de virkede flinke op både Augusts Mc Kinley Elementery School (0-5. Klasse) og Mikkel og Amalies  Edison Middelschool (6-8 klasse). Vi fik en stak papirer til udfyldelse med utrolig mange og en del mærkelige spørgsmål ( har dit barn mareridt, hvornår lærte dit barn at gå osv) og returnere dem i dag. August skal til engelsk test hos en flink ESL (english second language) lærer, så nu må vi se hvor han bliver placeret ( scoren er fra 0-6 og er han under 4,5 i test kommer han i ESL klasse, det håber jeg for ham at han gør). ESL læreren er også behjælpelig med spørgsmål fra os ifht hverdagens udfordringer i et nyt land, så det er rart, jeg vil i dag gerne finde ud af hvor man køber brænde, om folk drikker vandet fra hanen (smager som Roskilde svømmehal) jeg kan ikke se så meget flaskevand i supermarkederne, men kilometer hylde plads med lemonade, sodavand, snappel, juice mm, så måske ligger svaret deri.

Så status er: god stemning, glade børn der glæder sig til skole & har det godt, god mavefornemmelse dog stadig ikke helt afslappet da alt er nyt og  mange ting endnu ukendt (skal forresten også høre miss ESL hvor man kører hen hvis nogle bliver syge eller andet og vi ikke taler 911 opkald, det ville være rart at vide)

D. 23.12

Ungerne har nu alle været til engelsk test på deres skoler, de starter D. 3. Januar i deres klasser og Mikkel og August får 1/2 times ene undervisning ude for klassen med deres egen engelsk lærer. Skolerne og alle lærer, inspektørerne, counselor (en slags fortrolig person som alle børn har mulighed for at snakke med ved problemer el andet, hun underviser ikke, men har lidt samme rolle som en klasselærer ifht trivsel lyder det som om) virker meget søde og dygtige. Ungerne glæder sig rigtig meget til at starte, vi har købt låse til deres lockers (Amalie og Mikkel). August hilste på sin klasse og de jublede over at han starter. Amalie og Mikkel bliver vist rundt på tirsdag når de starter.

Jul I N.Y

Vi havde for første gang i går en aften med et glas rødvin og voksensnak, det var hyggeligt, vi er ude af jet lag nu og kan holde os lidt længere vågen om aftenen. Havde før det en god aften med spaghetti og kødsovs, spillede  rundt om bordet i kælderen mm det er hyggeligt at have intens familie tid efter 5 uger på farten uden for eget hjem og med massere skønne af aftaler med gode venner ❤️ (rart ar have tanket op på den konto).

Vi er ikke sådan i rigtig julestemning , og jeg kom lidt til at savne min familie derhjemme, æbleskiver, marcipan mm i går da vi snakkede sammen over FaceTime men glæder os over og sætter pris på at vi har fået sådan en god start herovre og er kommet helt på plads i huset😃 og at vi i det hele taget har fået muligheden og grebet den.

I dag, juleaftensdag, tager vi til Manhatten, toget (5 min herfra i bil til stationen) kører hver time på helligdage og tager ca. 50 min, præcis som i Hvalsø når vi skal til Kbh.

Børnene fik slikstokke af en juleglad togkonduktør.

Der var mange flottte julepyntede vinduer i stormagasinerne.

Meyers food Hall på Grand Central station. Det er et imponerende sted med massere lækkerier, vi spiste flæskestegssandwich og citronmåne😍

Med hjem købte vi et rugbrød (til 80 kr) og kirsebærsovs.

Amalie og jeg gik rundt i byen og kiggede imens drengede jagtede pokemons i central park. De var meget begejstret og havde “fanget de sygeste” pokemons, i alt 8 nye imens vi har været her, så det er store sager for dem.

Vores juletræ er fra Hawaii og med glimmer på.

Megan King Ciuccis billede.
Kl. 18 tændte alle på vejen levende lys foran huset ( i små papirs poser med sand i), se hvor flot det så ud.

Vores genbo familie kom og bød os velkommen, de havde hjemmelavet fudge med og havde julesweatre på.

Jeg var forbi The Guittis i nr. 739 forleden for at hente lys, poser mm, de var super søde og jeg blev inviteret ind til the, vi snakkede i en times tid og jeg blev venner med dem på Facebook samt gadens Facebook gruppe og fik en masse tips om lokalområdet. Det var hyggeligt, der er ca. 50 børn på vejen og deres ældste datter skal gå i klasse med august. Folk er meget åbne og søde til at tage imod os.

Vi dansede omkring træet først og gav små fine gaver (film, baseballbat, led lys til Amalies tøjskab, hjemmelavede ting bla fik vi et gavekort på 10 x madlavning på de dage vi er for trætte til at lave mad😍) og spiste flæskesteg med hvid sovs bagefter. Så en anderledes og dejlig jul herovre.

Kram og rigtig god jul til jer💋❤️🌲fra os 5 herovre.

De første par dage

Afgang fra Kastrup kl. 8.10, så meeeeget tidlig afsted til lufthavnen. Puha, det var lidt svært at sige farvel til vores søde familie, men eventyret trækker.  August ven Mikkel var også tidligt på færde og mødte om med sin mor for at sige farvel. Sejt.

Vi kom godt herover ✈️ efter 8,5 times flyvetur, lækkert at kunne se en masse film og riiimelig dejligt at flyve med store børn der ikke skal aktiveres, gåes rundt med på armen og trøstes under flyveturen.

I Newark kunne vi lige passes ind i en stor og lille taxa med vores betragtelige mængde af bagage (7 store og en lille kuffert). Det koster ca. 50 dollars at tage en taxa fra lufthavnen til Westfield.

Vi boede de første 2 dage på byens eneste hotel, et lille fint Best Western hotel lige ved stationen i byens centrum.

Var noget påvirket af tidsforskel (6 timer bagefter dansk tid), så da vi spiste (efter at have set huset) på den lokale Vicys diner kl. 7 lokal tid, var alle temmelig trætte.

          

Her er lidt skrevet i nutid fra de første dage

“Hold op det bliver fedt at flytte ind i huset i dag, der kommer nogle flyttemænd og tømmer containeren alt vores jordiske gods. Vi har været forbi huset nogle gange og det er virkelig hyggeligt. Fik nøglen den dag vi ankom af den søde ejendomsmægler med det flotte navn mrs. Kennedy. Herovre er der flere ejendomsmæglere inde over udlejning (og salg) af huse, en som er hyret af udlejer og som ligger det ud på udlejningsfora og så kan alle de andre ejendomsmæglere efter aftale vise det frem, de har et sindrigt nøgle system så de kan låse sig ind.

Vi går rundt I byen I disse dage, da vi ingen bil har. Det er et sjældent syn sådan at gå som transport, men egentlig en ok måde at få set området på.

Vi mødte en anden fra vejen i går, han var flink. Vi var i går inviteret til at komme og få varm cacao og slik stokke hos en på vejen, der ville alle vores naboer komme og få udleveret lys som vi skal stille foran huset juleaften, men vi var nede at købe telefoner og abonnementer og det tog et par timer (så lysene må vi få fat i senere, det går jo ikke at være det eneste hus på vejen uden lys😬), men super fedt at få det ordnet, og børnene var mere end lykkelige for deres nye telefoner, så er de online og kan få kontakt til deres venner derhjemme.

I går gik vi rundt i byen og var forbi August skole som ligger tæt op huset, den ser hyggelig ud. Vi var på Tavs og min yndlings burger restaurant i Westfield – Butchers burger – og børnene mente det var de bedste burgere de nogensinde havde smagt😊 De gør altså også noget med en god brioche bolle i sådan en burger”

Her er de 3 små englebørn i lystig forening med det lille jesus barn. Der er meget speciel julepynt her. Stort set alle huse et pyntet med lys, oppustlige julemænd I helikoptere, slæder, piratskibe, der er en del med julekrybber I menneskestørrelse og temmelig mange lysende rensdyr.

Der bliver sagt “happy holidays” og ikke god jul, jeg går ud fra at det er fordi der er så mange forskellige trosretninger at man hurtigt vil træde nogen over tæerne med et “merry Christmas”.

Velkommen til allesammen

Så er vi godt fremme har (næsten) fået indrettet os I huset og fået wifi installeret, så nu blev det tid til at starte bloggen som jeg har lovet jer, så kan I følge lidt med I hvordan det går os herovre.

Skriv meget gerne kommentarer til mig her på bloggen hvis I har lyst, det gør det sjovere for mig at arbejde på bloggen hvis jeg høre lidt fra jer. De lange og mere private beskeder kan I skrive på facebook (hvis I begår jer der) eller på min mail: granskov@Hotmail.com.

Kom gerne med forespørgelser om ting I gerne vil have at jeg skriver om, eller ting jeg kan undersøger når nu jeg er herovre. Til min 40 års fødselsdags fest, var en opgave at gæsterne skulle skrive hvad de kunne tænke sig at høre om på bloggen, og jeg skal da lige love for at der er mange gode og skøre foreslag at kigge på hvis jeg mangler inspiration.

Bloggen gør sig bedst på computer, nogle af billederne har en tendens til at ligge ned når man bruger en telefon som adgang. Hvem ved, måske lærer jeg en dag hvordan man justere dette.

God fornøjelse😊